Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Květáková ,,pizza" se šmakounem

Zpět
  • Autor: ANCINKA
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, oregano , česnek,

Energetická hodnota celkem: 3408 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 9, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1704 kJ

Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Květák uvaříme, nasekáme nadrobno v sekáčku, vyždímáme v utěrce a smícháme s vejci, s pomletým lněným semínkem, pohankovými vločkami a nastrouhaným šmakounem. Ochutíme solí a oreganem. Z hmoty vytvarujeme na pečícím papíru na plechu dvě pizzy vel. dortové formy. Potřeme omáčkou a předečeme v předehřáté troubě cca 20 min. Poté obložíme čím chceme a pečeme dalších cca 10-15 minut. ( Výživové hodnoty bez oblohy) Omáčka : na lžíci oleje orestujeme cibuli, česnek, přidáme rajčatové pyré, osolíme , opepříme, přidáme oregano a svaříme do požadované hustoty.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři